Duyurular

Türk Eximbank İşbirliği Ağını Genişletiyor, Finansal Kiralama Şirketleri Aracılığıyla Orta-Uzun Vadeli Kredi Kullandırıldı.

07 Şubat 2017

Türk Eximbank, Ekim 2016’da Dünya Bankası’ndan Hazine Müsteşarlığı garantisi altında ihracatçılarımızın orta ve uzun vadeli finansman ihtiyaçlarını desteklemek amacıyla 300 milyon ABD Doları tutarında bir kredi sağlamıştır. Söz konusu kredinin toplam 100 milyon ABD Doları tutarındaki kısmı, beş finansal kiralama şirketi aracılığıyla KOBİ’lere ve çalışan sayısı 1.500’den az olan orta ölçekli firmalara kullandırıldı.

Türk Eximbank’ın ihracata finansal kiralama şirketleri aracılığıyla destek olması bakımından bu kredi bir ilk olacaktır. Bu kapsamda, 3 Şubat 2017 tarihinde Ak Finansal Kiralama, Finans Finansal Kiralama, Yapı Kredi Finansal Kiralama, İş Finansal Kiralama ve Garanti Finansal Kiralama ile işbirliği protokolü imzalanmıştır.

Anlaşmaya göre, Türk Eximbank her bir finansal kiralama şirketine 20 milyon ABD Doları tutarında kredi kullandıracaktır. Kredi ile, ihracatçılarımızın yatırım amaçlı finansman ihtiyaçlarını karşılamak üzere; ihracat taahhüdü karşılığında, düşük faizli, orta ve uzun vadeli destek sağlandı.