Duyurular

İhracatçılarımız İçin KGF Kefaleti ile Kullandırılacak Kredilerde Yeni Dönem…

Türk Eximbank artık ihracatçıların kredi ihtiyaçlarını daha hızlı ve etkin bir şekilde karşılayacak

Türk Eximbank Genel Müdürü Sayın Adnan Yıldırım, bugüne kadar Kredi Garanti Fonu (KGF) ile eski sisteme göre çalıştıklarını, ancak 7 Haziran itibariyle ihracatçıların kredi ihtiyaçlarını daha hızlı ve etkin şekilde karşılamak içinKGF ile ilişkilerini bir adım daha öteye taşıyarak Portföy Garanti Sistemine (PGS) dahil olduklarını belirterek; “Bugün itibariyle 2,5 milyar TL tutarında PGS fonu tüm ihracatçıların kullanımına açılmıştır.” ifadesini kullandı.

Genel Müdürümüz Sayın Adnan Yıldırım, halihazırda toplam nakdi ihracat kredilerinin yüzde 41’ini Türk Eximbank’ın karşıladığını, fakat Türk Eximbank olarak hedeflerinin daha fazla ihracatçıya ulaşarak onların finansman ihtiyaçlarını Banka’nın uygun maliyetli kredi imkanları ile karşılamak olduğunu belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bugüne kadar KGF ile eski sisteme göre çalıştık. Ancak Hazine Destekli KGF kefaletine ilişkin olarak ülkemizin pek çok ihracat merkezinde düzenlediğimiz tanıtım toplantılarında ihracatçı firmalarımızdan gelen yoğun ısrarlar üzerine, ihracatçılarımızın kredi ihtiyaçlarını daha hızlı ve etkin şekilde karşılamak için Bankamız da Portföy Garanti Sistemi'ne dahil oldu. Bunu gerçekleştirmek için de organizasyon yapımızda büyük değişiklikler gerçekleştirdik.

Bugün itibarıyla 2,5 milyar TL tutarında PGS fonu ihracatçılarımızın kullanımına açıldı. Bu sayede artık ihracatçılarımıza daha hızlı kredi kullandırabileceğiz. İhtiyaç halinde bu rakamı artırma imkanına da sahibiz.

Yeni uygulama kapsamında bundan böyle kefalet başvuruları doğrudan Bankamız tarafından değerlendirilecek. Ayrıca, tüm ihracatçılarımıza, KOBİ olsun ya da olmasın, yüzde 100 oranında KGF kefaleti sağlayacağız. Hazine destekli kefalet sisteminde komisyon oranlarının daha da düşürüldüğü dikkate alındığında, bu koşulların Bankamızın uygun maliyetli finansal imkanlarıyla birleştiğinde ihracatçılarımız için önemli bir rekabet gücü sağlayacağına inanıyorum.”