Faaliyet Raporu 2020
Menu

İcra Komitesi ve İç Sistemler Birim Yöneticileri

Özgeçmişleri görmek için fotoğrafları tıklayınız.

NECDET KARADENİZ

Genel Müdür Yardımcısı

Iğdır, 1959. İstanbul Teknik Üniversitesi Metalürji Fakültesi Metalurji Mühendisliği Bölümü mezunu olan Karadeniz, İstanbul Üniversitesi’nde İşletme dalında yüksek lisans yapmıştır. Çalışma hayatına 1987 yılında başlayan Karadeniz, sırasıyla Türkiye Emlak Bankası, Türkiye Finans Katılım, Alternatif Bank ve T.C. Ziraat Bankası’nda Müdür ve Daire Başkanı unvanlarında görev almış ve Aralık 2012’de Türk Eximbank’a katılmıştır.

26 Mayıs 2017 tarihinde Türk Eximbank’a Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmış olan Karadeniz, halen Kredi Tahsis’ten sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

ENİS GÜLTEKİN

Genel Müdür Yardımcısı

Kars/Sarıkamış, 1976. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü mezunu olan Gültekin, ABD’de Illinois Üniversitesi’nde Finans dalında yüksek lisans yapmıştır. Çalışma hayatına 1998 yılında Türk Eximbank’ta Uzman Yardımcısı olarak başlayan Gültekin, önce 1999 yılında T.C. Hazine Müsteşarlığı Bankalar Yeminli Murakıpları Kurulu’na ve sonrasında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Bankalar Yeminli Murakıpları Kurulu’na geçmiş ve burada Bankalar Yeminli Başmurakıplığı’na kadar yükselmiştir.

Gültekin, 17 Aralık 2013 tarihi itibarıyla Türk Eximbank Genel Müdür Yardımcılığı’na atanmış ve 13 Mayıs 2019 – 16 Ekim 2019 tarihleri arasında Genel Müdür Vekili görevini yürütmüştür. Gültekin, halen Sigorta/Uluslararası Krediler'den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

HÜSEYİN ŞAHİN

Genel Müdür Yardımcısı V.

Adıyaman, 1967. Dokuz Eylül Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü’nden mezun olmuştur. Çalışma hayatına 1990 yılında Yaşarbank Teftiş Kurulu’nda Müfettiş Yardımcısı olarak başlayan Şahin, aynı Bankada kariyerine Müfettiş ve Teftiş Kurulu Başkanı olarak devam etmiştir. Sonrasında ise bankacılık, sigortacılık, para ve sermaye piyasalarında muhtelif kuruluşlarda Genel Müdür Yardımcılığı, Genel Müdürlük, Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır.

12 Kasım 2012 tarihinde Türk Eximbank’a katılan Şahin, 1 Haziran 2017 - 22 Temmuz 2019 tarihleri arasında Teftiş Kurulu Başkanı olarak görev yapmıştır. 22 Temmuz 2019 tarihinde Türk Eximbank’ta Genel Müdür Yardımcısı Vekili olarak atanmış olan Şahin, halen Mali İşler/Operasyon/Kredi İzleme’den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı V. olarak görev yapmaktadır.

MUSTAFA ÇAĞRI ALTINDAĞ

Genel Müdür Yardımcısı

Kocaeli, 1977. İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü mezunu olan Altındağ, çalışma hayatına Tekstil Bankası A.Ş Teftiş Kurulu’nda Müfettiş olarak başlamıştır. 2004-2010 yılları arasında Creditwest Factoring Services A.Ş.’de Pazarlama Müdürlüğü, Finans ve Mali İşler Bölüm Başkanlığı görevlerini yürüten Altındağ, 2010-2019 yılları arasında Citibank’ta Ticari Bankacılık Müşteri İlişkileri Müdürlüğü, Çok Uluslu Şirketler Bölüm Başkanlığı ve Kurumsal Bankacılık Başkan Yardımcılığı görevlerini yürütmüştür.

20 Aralık 2019 tarihinde Türk Eximbank’a Genel Müdür Yardımcısı olarak atanan Altındağ, halen Pazarlama’dan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

HAKAN UZUN

Genel Müdür Yardımcısı

Kocaeli, 1968. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü mezunu olan Uzun, yüksek lisansını 1992-1995 yılları arasında ABD’de bulunan University of Illinois’de tamamlamıştır. Bankacılık kariyerine 1996 yılında Körfezbank’ta başlayan ve çeşitli özel bankalarda Hazine ve Finansal Piyasalar alanında üst düzey yöneticilik yapan Uzun, 2008-2011 yılları arasında ING Bank Türkiye’de Hazine’den Sorumlu Grup Müdürü olarak çalışmıştır. Uzun, 2011-2019 yılları arasında Türkiye Finans Katılım Bankası’nda görev almış ve Hazine’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütmüştür.

20 Aralık 2019 tarihinde Türk Eximbank’a Genel Müdür Yardımcısı olarak atanan Uzun, halen Hazine/Finansman’dan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

ERDEM OKUR

Genel Müdür Yardımcısı

Zonguldak, 1977. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü mezunu olan Okur, Marmara Üniversitesi’nde İşletme dalında yüksek lisans yapmıştır. Çalışma hayatına 1998 yılında başlayan Okur, sırasıyla Aselsan, Garanti Teknoloji ve Akbank’ta bilgi teknolojileri alanlarında görev almış ve 2015 yılında Türk Eximbank’a katılmıştır.

19 Temmuz 2019 tarihinde Türk Eximbank’a Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmış olan Okur, halen Teknoloji/Destek’ten sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

SADIK ÖMER YILBAŞ*

Teftiş Kurulu Başkanı

Elazığ, 1970. Gazi Üniversitesi Maliye Bölümü’nden mezun olan Yılbaş, çalışma hayatına 1993 yılında Halk Bankası’nda başlamıştır. 1995-1997 yılları arasında Toprakbank’ta Müfettiş Yardımcısı olarak görev yapmıştır. 12.05.1997 tarihinde Türk Eximbank Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda Müfettiş Yardımcısı olarak göreve başlayan Yılbaş,Müfettiş ve Başmüfettiş olarak kariyerine devam etmiş, halen Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görevini sürdürmektedir.

*22.07.2019 tarihinden itibaren Sadık Ömer YILBAŞ Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda birim amiri görevini Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı olarak sürdürmektedir.

MURAT ŞENOL

Risk Yönetimi Başkanı

Ankara, 1966. Hacettepe Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun olan Şenol, İstanbul Ticaret Üniversitesinden Sermaye Piyasaları yüksek lisans derecesi almıştır. Çalışma hayatına 1988 yılında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Piyasaları ve Fon Yönetimi Genel Müdürlüğü’nde başlayan Murat Şenol, 1995 yılında çalışmaya başladığı Türk Eximbank’ta Dış Ticaret Şirketleri Kredileri, Performans Kredileri ve Sevk Öncesi İhracat Kredileri bölümlerinde Müdür olarak görev yapmıştır. 15 Temmuz 2011 tarihinde Türk Eximbank Risk Yönetimi Başkanı olarak atanan Şenol, halen bu görevini sürdürmektedir.

ÖZLEM UÇAR

İç Kontrol Başkanı

İstanbul, 1981. Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisat Bölümü’nden mezun olan Uçar, yüksek lisansını Manchester Business School’da tamamlamıştır. Çalışma hayatına 2006 yılında Ziraat Bankası’nda İç Kontrolör olarak başlayan Uçar, aynı bankada kariyerine Kıdemli İç Kontrolör, İç Kontrol Yetkilisi ve son olarak İç Kontrol ve Uyum Bölüm Müdürü olarak devam etmiştir. 31.01.2020 tarihinde Türk Eximbank İç Kontrol Başkanı olarak atanan Uçar, halen bu görevini sürdürmektedir.

NERGİS CEVHER

Mevzuat Uyum Müdürü

İsperih-Bulgaristan, 1960. Sviştov Dr. A. Asenov (Bulgaristan Yüksek Ekonomi Finans Enstitüsü) Ekonomi-Sigorta Bölümü’nden mezun olmuştur. Türk Eximbank’ta 1989 yılında Sevk Öncesi İhracat Kredileri Biriminde çalışmaya başlayan Nergis Cevher, Müdür Yardımcısı olarak Kredi Kontrol Müdürlüğü’nde, Müdür olarak Performans Kredileri ve Mevzuat Müdürlüğü birimlerinde görev yapmıştır. 7 Temmuz 2015 tarihinde Türk Eximbank Mevzuat Uyum Müdürü olarak atanan Cevher, halen bu görevini sürdürmektedir.