Faaliyet Raporu 2020
Menu

Yönetim Kurulu ve Denetim Komitesi

Özgeçmişleri görmek için fotoğrafları tıklayınız.

RIZA TUNA TURAGAY

Yönetim Kurulu Başkan Vekili

Viyana, 1964. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü’nü bitiren Turagay, yüksek lisansını University of Birmingham’da Uluslararası Bankacılık ve Finansman alanında tamamlamıştır. Kariyerine 1987 yılında T.C. Başbakanlık Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı’nda Uzman Yardımcısı olarak başlayan Turagay, 1997 yılına kadar Uzman, Şube Müdürü, Müsteşar Danışmanı ve Bakan Danışmanı görevlerinde bulunmuştur. Turagay ayrıca, 1997-2000 yılları arasında Ticaret Müşaviri olarak T.C. Vaşington Büyükelçiliğinde, 2000-2006 yılları arasında T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı, T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkan Vekili, T.C. Başbakanlık Gümrük Müsteşar Yardımcısı, İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi ve T.C. Başbakanlık Gümrük Müsteşar Vekili görevlerini üstlenmiştir. Ayrıca, aynı dönemde TED Yönetim Kurulu Üyeliği ve Binicilik Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunan Turagay, 2006-2019 yılı Ocak ayına kadar BAT Türkiye firmasında Direktörlük ve Yönetim Kurulu Üyeliği, İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Üyeliği, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Üyeliği görevlerinde bulunmuştur. Turagay, 18.01.2019 tarihinde Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine atanmıştır.

Turagay, 5 Şubat 2019 tarihinden bu yana Türk Eximbank Yönetim Kurulu üyesi ve Başkan Vekili olarak görev yapmaktadır.

ALİ GÜNEY

Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür

Rize, 1964. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu olan Güney, 1990-1993 yılları arasında Faisal Finans Kurumu Fon Yönetimi Müdürlüğü’nde görev aldı. 1995-1999 döneminde İhlas Finans Kurumu Fon Yönetimi ve Hazine Müdürlüğü’nde Müdür Yardımcılığı görevini üstlendi. 1999-2005 yılları arasında Anadolu Finans Kurumu’nda Fon Yönetimi ve Hazine Müdürü olarak görev yapan Güney, 2006-2009 döneminde Türkiye Finans Katılım Bankası’nda Hazine Müdürlüğü, 2009-2015 yılları arasında Hazine ve Finansal Kurumlardan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüttü. Güney, 2015-2019 yılları arasında, Vakıf Katılım Bankası A.Ş.’de Hazine ve Strateji’den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev aldı.

Güney, 17 Ekim 2019 tarihinden bu yana Türk Eximbank Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü olarak görev yapmaktadır.

OSMAN ÇELİK

Yönetim Kurulu ve Denetim Komitesi Üyesi

Erzincan, 1964. Ortadoğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü’nden mezun olan Çelik, 1986-1987 yılları arasında Devlet İstatistik Enstitüsü’nde Ekonomist olarak çalışmıştır. 1988-1995 yılları arasında Faisal Finans Kurumu Proje Değerlendirme ve Hazırlama Müdürlüğü’nde Uzman ve Baş Uzman olarak görev almıştır. 1995-1999 yıllarında İhlas Finans Kurumu’nda Proje ve Pazarlama Müdürlüğü görevini sürdürmüştür. 2000-2005 döneminde Anadolu Finans Kurumu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütmüştür. 2006-2013 yılları arasında Türkiye Finans Katılım Bankası’nda Krediler’den sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini üstlenen Çelik, Ekim 2013’ten itibaren Ticari Bankacılık’tan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı, Haziran 2015’ten itibaren de Genel Müdür olarak görevini sürdürmüştür. Osman Çelik, 29 Haziran 2016 tarihi itibarıyla mülga Hazine Müsteşarı olarak atanmıştır. 17 Ekim 2018 tarihi itibarıyla Vakıf Katılım Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği görevini sürdürmektedir.

12 Ocak 2017 tarihinden bu yana Türk Eximbank Yönetim Kurulu Üyeliği ve 21 Ocak 2017 ile 13 Mayıs 2019 tarihleri arasında Türk Eximbank Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürüten Çelik, 13 Mayıs 2019 tarihinden bu yana da Denetim Komitesi Üyesi olarak görev yapmaktadır.

NAİL OLPAK

Yönetim Kurulu ve Denetim Komitesi Üyesi

Burdur, 1961. İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Fakültesini bitiren Olpak, yüksek lisansını Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Enerji alanında tamamlamıştır. Kariyerine Umar Makina A.Ş.’de başlayan Olpak, Özgün A.Ş. Fabrika Müdür Yardımcılığı yapmış, Cankurtaran Holding’in muhtelif kademelerinde üst düzey yöneticilik yaptıktan sonra Başkan Yardımcılığına kadar yükselmiştir. Nora Elektrik Malzemeleri A.Ş., Pak Yatırım A.Ş. ve OMN A.Ş.’yi kuran Olpak, halen iki şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığını, üçüncü şirketin Yönetim Kurulu Üyeliğini ve bu şirketlerin ortağı olduğu şirketlerin Yönetim Kurulu Üyeliğini yürütmektedir. 22 Eylül 2017 tarihinden itibaren DEİK Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Olpak, ayrıca DEİK İcra Kurulu Başkanı, Dünya Türk İş Konseyi Başkanı, İstanbul Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu Üyesi, MÜSİAD Yüksek İstişare Heyeti Üyesi, Uluslararası Teknolojik Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı Kurucular Kurulu Üyesi, Turizm Geliştirme ve Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi, Kandilli Kulübü Kurucu Mütevelli Heyeti Üyesi, İlim Yayma Vakfı Kurucular Kurulu Üyesi, Huzur Hastanesi Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi, İnsan Gelişimi ve Toplumsal Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Destekleme Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi, Mimar Sinan Mühendisler Birliği Üyesi, Makina Mühendisleri Odası Üyesi, İTÜ Makina Fakültesi Danışma Kurulu Üyesi ve 5 Mart 2020 tarihi itibarıyla Turkcell Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini sürdürmektedir.

MÜSİAD 5. Dönem Genel Başkanı ve MÜSİAD Yüksek İstişare Heyeti Başkanı, IBF Başkan Vekili, B20 Türkiye Yürütme Kurulu Üyesi, İTO Meclis Üyesi, İDTM Yönetim Kurulu Üyesi, Huzur Hastanesi Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, Enerji Verimliliği Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Mimarlar Mühendisler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi, Türk Japon Üniversitesi Kurucu Heyeti Üyesi, Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi Mütevelli Heyeti Üyesi, Muallimköy Teknoloji Bölgesi A.Ş. (Bilişim Vadisi) Yönetim Kurulu Üyesi olarak da görev yapmıştır.

Olpak, 26 Nisan 2018 tarihinden bu yana Türk Eximbank Yönetim Kurulu Üyesi, 13 Mayıs 2019 tarihinden bu yana da Denetim Komitesi üyesidir.

İSMAİL GÜLLE

Yönetim Kurulu Üyesi

Sivas, 1960. İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Fakültesini bitiren Gülle, ihtisas programını İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadi Enstitüsü’nde tamamlamıştır. Ergene-2 Organize Serbest Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Mütevelli Heyet Üyeliği, İktisadi Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği, Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu Başkanlığı görevleri devam eden Gülle, 30 Haziran 2018 tarihi itibarıyla TİM Başkanlığı görevini üstlenmiştir. Gülle Entegre Tekstil İşletmeleri A.Ş.’yi kuran Gülle, anılan şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir. Gülle, 1999 – 2003 yılları arasında İTHİB Yönetim Kurulu Üyesi ve 2003-2018 yılları arasında Yönetim Kurulu Başkanı, TİM Sektörler Konseyi Üyesi, İSO Meclis Başkan Yardımcısı, Sivaslı Sanayici ve İşadamları Grubu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmıştır.

Gülle, 24 Eylül 2018 tarihinden bu yana Türk Eximbank Yönetim Kurulu Üyesidir.

FAHRİYE ALEV ARKAN

Yönetim Kurulu Üyesi

Trabzon, 1952. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitiren Arkan, 1976 yılında avukatlık stajını tamamlamıştır. Aynı yıl Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda kariyerine başlayan Arkan, SSK Genel Müdürlüğü’nde Müşavir Avukat olarak görev yapmıştır. 1987 yılında Devlet Yatırım Bankası’na katılan Arkan, Devlet Yatırım Bankası’nın Türk Eximbank olarak yeniden yapılanmasında görev almıştır. Türk Eximbank’ta Uzman, Müdür, Hukuk Müşaviri ve Daire Başkanlığı görevlerini üstlenen Arkan, 2 Mart 1998 - 19 Mart 2012 tarihleri arasında Sigorta ve Garanti İşlemlerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev almıştır.

Arkan, 10 Mayıs 2019 tarihinden bu yana Türk Eximbank Yönetim Kurulu Üyesidir.