Faaliyet Raporu 2020
Menu

Türk Eximbank’ta Sürdürülebilirlik

Türk Eximbank, faaliyetlerini yürütürken ekonomik, çevresel, sosyal ve yönetimsel tüm finansal ve finansal olmayan riskleri dikkate almaktadır.

sürdürülebilirlik prensipleri

Türk Eximbank, iklim değişikliğinden sosyoekonomik eşitsizliğe kadar birçok sorunla yüzleşerek hızla değişen dünyada sürdürülebilir ihracatın büyük önem arz ettiğine inanmaktadır. Bu doğrultuda faaliyetlerini yürütürken ekonomik, çevresel, sosyal ve yönetimsel tüm finansal ve finansal olmayan riskleri dikkate almaktadır.

Bu çerçevede Banka tüm faaliyetlerini sürdürülebilirlik prensiplerine uygun şekilde yürütmek ve yönetişim yapısını da bu prensipler doğrultusunda şekillendirmek amacıyla “Sürdürülebilirlik, Çevresel ve Sosyal Risk Yönetim Sistemi” projesini başlatmış, Yönetim Kurulunun 06.09.2019 tarihli Kararı ile Sürdürülebilirlik İlkeleri, Çevresel ve Sosyal Etki Politikası, İklim Değişikliği ile Mücadele ve Uyum Politikası onaylanmıştır.

Bu doğrultuda Bankanın kredi ve sigorta işlemlerinin çevresel ve sosyal risklerinin değerlendirilmesi ve konunun Banka’nın stratejisi doğrultusunda etkin şekilde yönetilmesini sağlamak amacıyla “Türk Eximbank Finanse Edilmeyen Faaliyetleri Listesi”nde yer almayan ancak;

için potansiyel çevresel ve sosyal riskleri sınıflandırmak ve yönetmek amacıyla Çevresel ve Sosyal Risk Modeli uygulanmaktadır.