Yenilikçi ve Vizyoner Bakış Açısı

Türk Eximbank olarak çıktığımız yeniden yapılanma yolculuğunda ihracatçılarımızın memnuniyetini arttırıcı ve ülkemiz ihracatına katkı sağlayacak yenilikçi ve verimlilik odaklı projelerimizi hayata geçirmeye devam ediyoruz.

Dijital Odaklı Yaklaşım

Dijital odaklı bir yaklaşımla, süreçlerimizi yalınlaştırıp hızlandırırken, ihracatçılarımıza şube bağımlılığı olmadan sunduğumuz ürün ve hizmetlerin sayısını arttırıyoruz.

İhracatta Yeni Dönem

Kurucu ortağı olduğumuz İhracatı Geliştirme A.Ş. ile KOBİ’ler başta olmak üzere ihracatçılarımızın finansmana erişimini kolaylaştıracak ve kredi teminat sorunlarının çözümüne katkı sağlayacak yeni bir dönem başladı.

İhracata Sürdürülebilir Finansman

Eximbank olarak ihracatçılarımıza kredi ve sigorta alanlarında destek sağlarken, sürdürülebilirliği ihracatı destekleme misyonumuza entegre ediyor ve bu kapsamda, dünyadaki ve ülkemizdeki gelişmeleri yakından izliyoruz.
Türk Eximbank 2021 Sürdürülebilirlik Raporuna ulaşmak için tıklayınız.

İhracatçı ve Paydaş Odaklı Yaklaşım

İhracatçılarımız ve paydaşlarımızı etkin bir şekilde dinliyor ve ürünlerimizi/hizmetlerimizi onların geri bildirimleri doğrultusunda geliştiriyoruz.

Yönetim Kurulu Başkanı'nın Mesajı

Türkiye ihracatı 2021 yılında yeni bir rekora imza atarak 225,4 milyar ABD dolarına ulaşmıştır. Türkiye sadece ihracatını artırmakla kalmamış pazar payını da genişletmiştir. Dünya Ticaret Örgütü’ne göre Türkiye’nin dünya ihracatından aldığı pay Eylül 2021 itibarıyla %1,08’e yükselmiştir.

Daha fazlası...

Genel Müdür’ün Mesajı

Türk Eximbank olarak, ihracatçılarımıza 2021 yılında 22,5 milyar ABD doları kredi ve 23,6 milyar ABD doları sigorta/reasürans olmak üzere toplamda 46,1 milyar ABD doları destek sağladık.

Daha fazlası...

Özet Finansal
Bilgiler

2021 yıl sonu itibarıyla Türk Eximbank 322,4 milyar TL ile aktif sıralamasında sektörde 9. büyük banka olurken, 287,5 milyar TL ile kredilerde 8. büyük banka konumundadır.

Daha fazlası...

Faaliyet
Göstergeleri

Türk Eximbank’ın 2021 yılında sağladığı sigorta hacmi %37,5 oranında artarak 23.566 milyon ABD dolarına ulaşırken, toplam ihracat desteği 46.073 milyon ABD dolarına yükselmiştir.

Daha fazlası...

2021 Yılı Faaliyetleri

2021 yılında Türkiye ihracatı içerisinde ağırlıklı paya sahip 14.092 firma Türk Eximbank kredi programlarından yararlanmıştır. Kredi uygulamalarında KOBİ’lere öncelik tanınmış, TL cinsinden krediler ağırlıklı olarak KOBİ’lerin finansmanı için kullanılmıştır.

Daha fazlası...

2022 Yılı Hedef ve Faaliyetleri

Türk Eximbank, uygulamaya koyduğu yeni hizmetleri ve yenilenen yüzüyle Türkiye’nin ihracat odaklı büyüme stratejisine daha etkin katkı sağlamayı hedeflemektedir.

Proaktif

İhracatçıları proaktif olarak destekleyen bir yapıya dönüşmek

İhracatçı Odaklı

İhracatçıların ihtiyaçlarına yönelik olarak ürün ve hizmet gamını genişletmek

Teknolojik ve Hızlı

Dijitalleşme ile hizmet hız ve kalitemizi arttırmak

Daha fazlası...