KATMA DEĞERLİ İHRACATA DESTEK

Ülkemizin ihracat odaklı büyüme hedefi kapsamında fonlama imkanlarımızı öncelikle KOBİ’lerin ihracatı ile yüksek teknolojili ve katma değerli ihracatın finansmanında kullanmaktayız.

İHRACATÇININ “YEŞİL DÖNÜŞÜM” YOLCULUĞUNA DESTEK

Eximbank olarak ihracatçılara sadece finansman desteği sağlamıyoruz aynı zamanda yeşil dönüşüm yolcuklarına rehber oluyoruz. Bankacılık sektöründe öncü olarak gerçekleştirdiğimiz projeler uluslararası kurumlardan ödüle layık görülüyor.
Türk Eximbank 2021 Sürdürülebilirlik Raporuna ulaşmak için tıklayınız.

YENİDEN YAPILANMA SÜRECİ

Uluslararası en iyi uygulamalar doğrultusunda süreçlerin uçtan uca incelendiği, stratejik karar almayı sağlayacak analitik modellerin geliştirildiği verimlilik ve inovasyon odaklı projelerimiz devam ediyor.

FİNANSMANA DAHA KOLAY ERİŞİM

Kurucu ortağı olduğumuz İhracatı Geliştirme A.Ş. kefaleti ile ihracatçılarımıza finansman desteğimiz artarak devam ediyor.

DAHA HIZLI HİZMET

Sadeleştirdiğimiz başvuru seti ve hızlandırdığımız süreçler ile ihracatçılarımızın deneyimlerini daha üst seviyeye çıkartıyoruz.

Yönetim Kurulu Başkanı'nın Mesajı

DÜNYA TİCARETİNDE YAŞANAN ZORLU KOŞULLARA RAĞMEN TÜRKİYE, 2021 YILINDA YAKALADIĞI İVMEYİ DEVAM ETTİREREK İHRACATTA REKOR KIRMIŞTIR. BU GELİŞMELER, ÜLKEMİZİN ÖZELLİKLE DIŞ TİCARETTE CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINA DOĞRU EKONOMİ POLİTİKALARI İLE GİRDİĞİNİ GÖSTERMEKTEDİR.

Daha fazlası...

Genel Müdür’ün Mesajı

TÜRK EXIMBANK OLARAK, 2022 YILINDA İHRACATÇILARIMIZA 19,6 MİLYAR ABD DOLARI NAKDİ KREDİ SAĞLADIK VE 25,3 MİLYAR ABD DOLARI TUTARINDAKİ VADELİ ALACAĞI SİGORTA KAPSAMINA ALARAK, İHRACATÇILARIMIZA GÜVENLE SATIŞ YAPTIKLARI BİR ORTAM OLUŞTURDUK. BÖYLECE, TOPLAM 45 MİLYAR ABD DOLARI İHRACAT DESTEĞİ SAĞLADIK.

Daha fazlası...

ÖZET FİNANSAL BİLGİLER

TÜRK EXIMBANK’IN 2022 YILINDA SAĞLADIĞI KREDİLER %6,0 ORANINDA ARTARAK 304,9 MİLYAR TL’YE ULAŞMIŞTIR.

FAALİYET GÖSTERGELERİ

TÜRK EXIMBANK’IN 2022 YILINDA TOPLAM İHRACAT DESTEĞİ 44,9 MİLYAR ABD DOLARI OLARAK GERÇEKLEŞMİŞTİR.


Daha fazlası...

Daha fazlası...

2022 Yılı Faaliyetleri

Bankamızın destek verdiği ihracatçı firma sayısı 2022 yılında 15.440’a ulaşmıştır. Türk EXIMBANK olarak tabana yayılma politikamız doğrultusunda daha fazla ihracatçı KOBİ’mize ulaşmayı hedefliyor ve son 1 yılda Bankamız desteklerinden ilk defa yararlanan 1.744 firmanın %99’unun KOBİ statüsünde olmasından memnuniyet duyuyoruz. Böylelikle, Bankamız hizmetlerinden faydalanan ihracatçılar içerisinde KOBİ’lerin payı %81’e yükselmiştir.

Daha fazlası...

2023 YILI HEDEF VE FAALİYETLERİ

TÜRK EXIMBANK, UYGULAMAYA KOYDUĞU YENİ HİZMETLERİ VE YENİLENEN YÜZÜYLE TÜRKİYE’NİN İHRACAT ODAKLI BÜYÜME STRATEJİSİNE DAHA ETKİN KATKI SAĞLAMAYI HEDEFLEMEKTEDİR.


Proaktif

PROAKTİF BİR YAKLAŞIMLA ÜLKEMİZİN KATMA DEĞERLİ İHRACATINA SAĞLADIĞIMIZ DESTEĞİ ARTIRMAK

İhracatçı
Odaklı

İHRACATÇILARIN İHTİYAÇLARINA YÖNELİK OLARAK ÜRÜN VE HİZMET GAMINI GENİŞLETMEK

Teknolojik
ve Hızlı

DİJİTALLEŞME İLE HİZMET HIZ VE KALİTEMİZİ ARTIRMAK

Daha fazlası...